512px-Red_Phone_Font-Awesome.svg

072 572 10 65

Gratis eerste hypotheekadviesgesprek in Heerhugowaard

Bel 072 572 10 65

Verbouwing financieren

r2Veel mensen willen hun huidige woning verbouwen, denk aan het moderniseren van de badkamer of de keuken, het plaatsen van een dakkapel of een uitbouw realiseren.

Doorgaans loopt dit flink in de papieren en is een tweede hypotheek vaak een goede oplossing om dit te financieren.

Als uw hypotheek reeds een hogere inschrijving heeft hoeft u niet meer naar de notaris. Wel dient de hypotheekadviseur een berekening te maken of dit past binnen uw budget en of de waarde van de woning voldoende is.

Als u geen hogere inschrijving heeft op uw huidige hypotheek, wordt er een tweede hypotheek gevestigd en moet u daarvoor wel naar de notaris. Met het maken van de berekening wordt daar vanzelfsprekend rekening mee gehouden.

Voordat u een tweede hypotheek gaat afsluiten doet u er verstandig aan om u goed te verdiepen in de verschillende hypotheekvormen en de daarbij behorende rentepercentages. Per hypotheekaanbieder kan de rente namelijk verschillen en door te vergelijken kan u hierdoor geld besparen.

Een andere tip is om voor de uitvoering van uw verbouwing meerdere offertes aan te vragen, want ook tussen aannemers zijn er verschillen in de te betalen verbouwingskosten. Een duurdere offerte hoeft niet altijd te betekenen dat deze het beste eindresultaat oplevert. Vraag tijdens het gesprek met de aannemer of er nog extra kosten te verwachten zijn of dat het offertebedrag vast staat. Als u wel extra kosten kunt verwachten, vraag duidelijkheid en onderhandel dan over deze posten zodat u niet tegen onverwachte hogere uitgaven oploopt.

Verdiep u in eventueel te ontvangen subsidies. Met name als u energiebesparende maatregelen aanbrengt aan uw woning zijn hier subsidies voor te ontvangen.

Neem contact op

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  lorenz huisje
  Uw hypotheek en verzekeringen in goede handen!

   

  BLG_Wonen_Sparen_Banner_728x90

  Aangesloten partners